Advies arbeidsongeschiktheid

Inhoud:

–       Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering

–       Voor wie is een oav geschikt

–       Het vergelijken van een aov

–       Persoonlijk advies

–       Vragen over aov

Steeds meer zzp’ers sluiten een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Met een stijging van 9% in het afgelopen jaar blijken vrouwen zich steeds vaker te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Bij de mannen was deze stijging 1%.

Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. Inmiddels heeft iets minder dan de helft van de zzp’ers in ons land een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer bent u vaak druk. U kunt voor korte of langere termijn onverhoopt arbeidsongeschikt raken. Op dat moment zit u zonder inkomen. Als zzp’er is er op dat moment niets voor u geregeld. Om dit risico te verkleinen is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Voor wie een is oav geschikt

Bedenk goed hoe u een inkomstenterugval bij ziekte of arbeidsongeschiktheid kunt opvangen. Heeft u voldoende gespaard of zijn de inkomsten van uw partner toereikend? In alle gevallen is het verstandig om u te laten informeren over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt inkomstenzekerheid voor de:

  • ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel)
  • Zelfstandig ondernemer
  • Freelancer
  • Directeur-groot aandeelhouder (DGA)
  • Vrije beroepsbeoefenaar

Het vergelijken van aov

De voorwaarden en dekking van een arbeidsongeschiktheidsverzekering lopen flink uiteen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals eindleeftijd, inkomen en arbeidsongeschiktheidspercentage.

Persoonlijke advies

De voornaamste reden om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten is omdat het “te duur” zou zijn. Een ruime meerderheid van de zzp’ers heeft niets opgenomen in de huwelijkse voorwaarden om risico’s voor ongevallen, invaliditeit en ziekte te beperken.

AOV-Direct gaat met u op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Om geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aan te vragen kunt u terecht op onze pagina offerte aanvragen.Wij streven er naar om binnen 2 werkdagen op uw aanvraag te reageren.

Vragen over aov

Heeft u nog vragen over arbeidsongeschiktheid of wilt u gewoon iets kwijt? Laat dan via het onderstaande formulier uw vraag achter en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Uw naam*

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht