Over ons

AOV Direct

Bij AOV Direct vinden wij dat u de beste ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering verdient tegen de beste premie. Hierbij gaan wij uit van Beroepsarbeidsongeschiktheid. Op uw verzoek kunnen wij hier vanaf wijken.

Er zijn 3 criteria van toepassing bij een AOV verzekering:

– Beroepsarbeidsongeschikt
– Passende arbeid
– Gangbare arbeid

Bij beroepsarbeidsongeschiktheid wordt ervan uitgegaan dat u hetzelfde beroep moet kunnen uitoefenen of dat u passende arbeid accepteert binnen uw eigen onderneming.

Mocht u besluiten om de AOV verzekering af te sluiten op basis van passende arbeid dan wordt er gekeken naar uw opleiding, vaardigheden en andere beroepen die men in redelijkheid van u kan verwachten.

U kunt ook uw AOV verzekering afsluiten op basis van gangbare arbeid, dan accepteert u ieder ander werk wat u nog wel zou kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan een stratenmaker met versleten knieën die eventueel nog wel de telefoon kan opnemen en dus in aanmerking komt voor callcenter werkzaamheden.

Wachttijd

Ook de wachttijd bij een AOV kan de premie beïnvloeden. Immers hoe meer eigen risico des te lager de premie voor u wordt. Het verschil van een standaard wachttijd tussen 1 of 3 maanden is qua premie niet bijster groot. Echter als u arbeidsongeschikt wordt en u moet de eerste 3 maanden zonder inkomen zien rond te komen, dan kost dit enkele duizenden euro’s . En dat voor een verschil van meestal, afhankelijk van uw beroep, enkele tientjes!

Vragen?

U kunt altijd vrijblijvend informatie bij ons opvragen. Laat uw gegevens achter en wij zullen ons best doen u zo snel mogelijk te bereiken en zo goed mogelijk van dienst te zijn.